Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

100Mbps voor iedereen in 2023 lijkt bijna haalbaar

In 2023 zou 99,5% van de Nederlandse bevolking de mogelijkheid kunnen hebben om te beschikken over een snelle internetverbinding van tenminste 100 Mbps.

Dat zei David Yoshikawa, coördinator digitale connectiviteit bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), dinsdag tijdens de online editie van de Fiber Vakdag. Yoshikawa houdt zich onder meer bezig met het Actieplan Digitale Connectiviteit waarin de doelstelling is vastgelegd dat iedereen in 2023 toegang heeft tot 100 Mbps internet tegen concurrerende tarieven.

In 2019 is er onderzoek verricht naar de beschikbaarheid van snel internet. Toen kon 97% beschikken over 100Mbps. De verwachting is dat in 2023 99,5% van de bevolking zou kunnen beschikken over 100Mbps of meer. “We zijn goed op weg om de doelstelling van het Actieplan Digitale Connectiviteit te halen”, vindt Yoshikawa.

Die 0,5% die dan waarschijnlijk nog ontbreekt, gaat vooral over het buitengebied. Het ministerie van EZK is met gemeenten in overleg hoe ook dat deel kan worden voorzien van breedbandinternet. Bovendien loopt er nog een onderzoek waarbij ook wordt gekeken naar plaatsen waar al 1 gigabit internet beschikbaar is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.