Nieuws

30 dorpskernen van Eemsdelta krijgen glasvezel

foto: Delta Fiber Netwerk

In de Groningse gemeente Eemsdelta wordt de komende tijd glasvezel aangelegd door Delta Fiber Netwerk. De werkzaamheden starten op maandag 21 februari in Appingedam.

De gemeente Eemsdelta bestaat uit 30 kernen, waaronder Appingedam, Delfzijl, Farmsum, Borgsweer, Meedhuizen, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen, Woldendorp in het zuidelijk deel en Bierum, Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp en Spijk in het noordelijke deel van de gemeente.

Bij de aanleg van glasvezel worden ook de volgende dorpen meegenomen: Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westerwijtwerd, Wirdum, Zeerijp, Zijldijk en Westeremden.

Inwoners kunnen er internet via glasvezel tot 8 gigabit per seconde (Gbps) krijgen. Vanaf maandag 21 februari start de aannemer met de zogenaamde woningschouw. Ter voorbereiding van de graafwerkzaamheden komen medewerkers bij een woning langs om toestemming te vragen voor het plaatsen van de glasvezelaansluiting. Samen met de bewoner bekijken zij meteen waar in de woning de aansluiting komt.

Tijdens de aanleg worden twee glasvezel informatiepunten geopend, eentje in het centrum van Delfzijl en een in Appingedam.

foto: Delta Fiber Netwerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.