Nieuws

Aanleg glasvezel buitengebied Cranendonck gestart

Na lang wachten zijn de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van het Brabantse Cranendonck eindelijk begonnen. Het officiƫle startsein voor de aanleg werd op 15 januari gegeven in het bijzijn van een wethouder en de directeur van Glasvezel buitenaf.

De aanleg zou al eind 2018 begonnen zijn, maar werd tot twee keer toe uitgesteld na de vondst van vervuilde grond. Het glasvezelnetwerk komt over het algemeen op 40 cm diepte te liggen. Hiervoor worden sleuven gegraven in de berm van de openbare weg en naar de woningen die een glasvezelabonnement hebben afgesloten. De komende maanden zijn graafploegen en boorploegen in de wijken en buurten van het buitengebied aan het werk, aldus de gemeente.

Binnenkort zal Glasvezel buitenaf een informatieavond voor bewoners organiseren. U wordt daarvoor uitgenodigd. In de tussentijd kunnen bewoners met vragen of opmerkingen over de graafwerkzaamheden contact opnemen met aannemer Van Gelder Telecom: 038-44 31 429. Voor algemene vragen over de aanleg van glasvezel kan contact worden gezocht met Glasvezel buitenaf, telefoon 088-75 85 800.

foto: Gemeente Cranendonck

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.