Nieuws

Aanleg glasvezel gestart in Utrechtse deel van Gelderse Vallei

De eerste glasvezelkabels voor het buitengebied van Renswoude zijn eind vorige week de grond in gegaan. Dit symboliseerde de start van de aanleg van glasvezel in Renswoude.

Renswoude is het eerste stukje van het Utrechtse deel van de regio Gelderse Vallei Midden, waar snel internet tot in elke woning van het buitengebied beschikbaar komt.

Voor de zomer van 2017 werd al bekend dat 50% van de inwoners van het buitengebied in deze regio heeft gekozen voor diensten via glasvezel. Dit was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. De aanleg wordt overigens uitgevoerd door aannemer NKM.

“We vonden het belangrijk om samen de schop in de grond te zetten nu de aanleg ook in de provincie Utrecht is gestart“, zegt Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel Buitenaf. “Dit is een bijzondere mijlpaal die we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Bovendien wordt het in het gebied heel zichtbaar dat we met de aanleg zijn begonnen. Dit is een grote klus, het gaat om zo’n 6.000 adressen. De verwachting is dat eind 2018 de aanleg in Gelderse Vallei Midden helemaal afgerond is”, aldus Grootenboer.

Lang proces

De komst van glasvezel in de Gelderse Vallei Midden is een proces van jaren geweest. In 2016 tekenden provincie en de gemeenten de intentieverklaring ‘Snel internet in het buitengebied van de provincie Utrecht’. Hiermee werden de handen ineengeslagen om de het Utrechtse platteland van snel internet te voorzien. In 2015 heeft Gebiedscoöperatie O-gen het initiatief genomen om in het oostelijk deel van de provincie Utrecht te starten met de aanleg van versneld breedband in het buitengebied.

Foto: O-gen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.