Nieuws

Aanleg glasvezel in het Land van Cuijk start half maart

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis (ook wel bekend als het Land van Cuijk) hebben er lang op moeten wachten, maar glasvezel komt er nu echt aan.

“Met een flinke vertraging in de vijf Brabantse gemeenten is er nu een definitieve datum bekend waarop de eerste graafwerkzaamheden zullen beginnen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk“, zo laat de glasvezelorganisatie LVCNET vlak voor het carnavalsweekend weten.

Op 16 maart gaat de aanleg van glasvezel dan echt van start en zal de eerste schop in de grond worden gezet om sleuven te graven voor de eerste glasvezelkabels. Dit gebeurt naar circa 12.500 aansluitingen.

Zo rond de klok van 11.00 uur graven de vijf wethouders, de voorzitter van LVCNET samen met E-Fiber de eerste meters van de sleuf voor de glasvezelkabel. De eerste schop gaat bij kasteel Tongelaar de grond in. ‘We werken vanuit het buitengebied naar de bebouwde kom toe’, legt Erik Vos directeur van E-fiber uit. Meer informatie volgt na de carnaval.

In het Land van Cuijk is al lang sprake van de komst van glasvezel. Voor de zomer van 2017 werd nog aangenomen dat de aanleg al in het najaar had kunnen beginnen, maar doordat niet overal direct voldoende aanmeldingen binnenkwamen, liep het proces vertraging op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.