Nieuws

Aanleg glasvezel Lelystad-Noord is zeker

De eerste werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in een aantal wijken in Lelystad zijn begonnen. Toch zal het waarschijnlijk nog tot eind 2020 duren voordat alle aansluitingen zijn aangelegd.

Er komt glasvezel in de wijken Flevo Golf Resort, Golfpark, Houtribhoogte, Lommerrijk en Parkhaven. Dat is zeker, maar het is een lang proces. De initiatiefgroep Glasvezel Lelystad-Noord is al zeker twee jaar bezig met de voorbereidingen om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor glasvezel. Inmiddels zijn er voldoende inschrijvingen binnen zodat de komst van glasvezel zeker is.

En de aanleg zal nog wel even gaan duren. Inmiddels zijn de voorbereidingswerkzaamheden om een glasvezelnetwerk aan te leggen gestart.

De volledige aanleg van het netwerk vergt echter flink wat tijd. “Er vindt overleg plaats met de gemeente en de betreffende grondeigenaren Ook wordt gewerkt aan de planning van de aankoop van de hardware: de glasvezelkabels (minimaal 3 maanden levertijd), de benodigde elektronica voor in de straatkasten en huisaansluitingen”, schrijft de bewonersgroep.

Het netwerk wordt aangelegd door KPN NetwerkNL.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.