Nieuws

Aanleg glasvezel rondom Zutphen en Lochem van start

In de buitengebieden van Lochem en Zutphen wordt vandaag een start gemaakt met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel. De eerste schop gaat de grond in bij de Exelse Molen in Exel.

In tegenstelling tot de omringende gebieden van Lochem en Zupthen, wordt hier het netwerk aangelegd door KPN en Digitale Stad. Zij leggen het glasvezelnetwerk in zes fases aan. Samen met Laren vormt Exel het eerste van zes delen, waar de aanleg van glasvezel plaatsvindt, schrijft De Stentor.

Begin september moeten de werkzaamheden in Exel en Laren zijn afgerond. Vervolgens is het de beurt aan het gebied ten noorden van Harfsen. Daarna volgt de aanleg in de buitengebieden van Barchem, het gebied ten zuiden van Harfsen, Gorssel, Epse en het gebied van Almen tot Vorden.

Dubbele vraagbundeling

In totaal wordt ruim 60% van de 3600 huishoudens in het gebied aangesloten op glasvezel. Een percentage dat nog behoorlijk hoger ligt dan het percentage toen de inschrijving afliep, laat Henk Holtrigter namens KPN tegen De Stentor weten. Na het sluiten van de inschrijving had 53% zich aangemeld. Hierna zijn er nog huishoudens bijgekomen die zich hadden ingeschreven bij Glasvezel Buitenaf.

Zowel KPN als Glasvezel buitenaf stelden als voorwaarde dat 50% van de huishoudens zich zou aanmelden om de aanleg mogelijk te makennodig om over te gaan tot aanleg van het glasvezelnetwerk. Een percentage dat uiteindelijk werd bereikt door een samenwerking tussen de Digitale Stad en KPN.

Als alles volgens plan verloopt, beschikken huishoudens in de buitengebieden van de gemeente Lochem en Zutphen aan het begin van 2019 over glasvezel.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.