Nieuws

Aanleg glasvezel van start in Losser

In Losser, vlakbij Enschede, is maandag de aanleg van het glasvezelnetwerk begonnen. De komende maanden zal er ongeveer 1350 kilometer glasvezelkabel de grond in gaan.

Netwerkbedrijf Reggefiber, dat verantwoordelijk is voor de aanleg, voert de aanleg in drie deelprojecten uit. De eerste straat waar de aanleg begon, was de Diepenbrocklaan. Daar gaf een wethouder van de gemeente Losser maandag het officiële startsein voor de graafwerkzaamheden.

Snelweg
Volgens de wethouder biedt glasvezel veel meer dan alleen supersnel internet, high definition televisie en goedkope beltarieven. Ook maakt het netwerk allerlei maatschappelijke diensten mogelijk, bijvoorbeeld nieuwe manieren om te leren, te werken, te communiceren en te ontspannen.

“Je kunt de aanleg van een digitale snelweg vergelijken met duizenden aparte rijstroken in plaats van een weg met één rijbaan waar gemakkelijk files ontstaan (de huidige kabel). En daarom heeft onze gemeente groot belang bij deze aansluiting op de toekomst”, zo sprak de verantwoordelijke wethouder.

In heel Losser wordt ongeveer 1350 kilometer glasvezelkabel in de grond gelegd. Per week wordt er ongeveer 2 kilometer gegraven. Dat betekent dat voor de herfst de hele kern Losser van glasvezelkabel voorzien is, aldus de gemeente.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.