Nieuws, Zakelijk

Aanleg glasvezel voor bedrijven in Mijdrecht van start

In Mijdrecht is vorige week een begin gemaakt met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel op het bedrijventerrein. Ondernemersvereniging VIB zette vanmorgen samen met het projectteam Zakelijk Markt van CAIW en enkele lokale ICT-dienstverleners de symbolische eerste schop in de grond op het bedrijventerrein in Mijdrecht.

De wethouder van de gemeente De Ronde Venen is blij met de komst van glasvezel. Volgens hem blijkt uit het hoge aantal aanmeldingen wel, dat bedrijf eigenlijk niet meer zonder een goede breedbandaansluiting kunnen. Voor de komst van glasvezel moest minimaal 30% van de bedrijven op glasvezel willen overstappen. Dat aantal is afgelopen zomer ruim gehaald.

Aannemer Selecta Infratechniek is eerder al begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg en heeft inmiddels bij de bedrijven, die gedurende de vraagbundeling een abonnement hebben afgesloten, de exacte locatie van de glasvezelaansluiting vastgesteld. De resterende ondernemers op bedrijventerrein Mijdrecht kunnen binnenkort een bezoek van Selecta verwachten om te bepalen waar de glasvezelaansluiting gemaakt gaat worden.

foto: overalglasvezel.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.