Nieuws

Aanleg in Limburgse Leudal begonnen

In de Limburgse gemeente Leudal is netwerkbedrijf Reggefiber deze week gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. De eerste wijkdistributiehuisjes zijn geplaatst.

In Leudal, dat bestaat uit zestien dorpskernen, waaronder Kelpen-Oler, Horn en Ittervoort, heeft ruim 40 procent van de inwoners gekozen voor glasvezel.

Binnenkort starten de graafwerkzaamheden in Leudal waarna de aanleg waarschijnlijk zo’n twaalf maanden in beslag zal nemen, aldus de gemeente.

Een belangrijk onderdeel bij het aanleggen van het glasvezelnetwerk zijn de wijkdistributiehuisjes. Een wijkdistributiehuisje is een verdeelpunt waar alle glasvezelverbindingen bij elkaar komen. Vanaf deze wijkcentrale lopen er glasvezelkabels richting ongeveer 2500 woningen.

Opmerkelijk is bovendien dat bewoners in het buitengebied van Leudal niet stil hebben gezeten. Het aantal aanmeldingen is daar dermate hoog dat Reggefiber heeft besloten de mogelijkheden voor de aanleg buiten het aansluitgebied concreet te gaan uitwerken.

Inwoners in het buitengebied die geïnteresseerd zijn om diensten via glasvezel af te nemen, kunnen zich tot 1 juni melden in de winkel van Reggefiber (Carillon 1 Heythuysen) of via leudal@reggefiber.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.