Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

ACM grijpt dit jaar mogelijk in op vaste internetmarkt

Grijpt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dit jaar in op de markt voor vaste telecom- en internetdiensten? Die vraag heeft de autoriteit deze week opgeworpen.

De ACM wil zich graag inspannen voor snelle internetverbindingen voor iedereen, zo schrijft de ACM in de plannen (pdf) voor 2021. De organisatie stimuleert naar eigen zeggen de uitrol van glasvezel en 5G-netwerken.

Verder loopt er nog een onderzoek naar de ontwikkeling van prijzen en innovatie voor vaste telecom- en internetdiensten. Hiermee wil de ACM controleren of die markt goed werkt. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek zal de ACM dit jaar meer duidelijkheid geven over toekomstige regulering van de vaste telecommarkt.

“Nieuwe wetgeving geeft meer mogelijkheden om toegang af te dwingen tot een vast netwerk voor telecomaanbieders zonder eigen netwerk als dat nodig is om de markt goed te laten werken”, aldus de ACM. Met andere woorden, bepaalde vaste netwerken kunnen gedwongen worden om concurrenten op het netwerk toe te laten om zo het keuze-aanbod voor consumenten en de concurrentie te vergroten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.