Nieuws

ACM start onderzoek naar gedrag glasvezelpartijen

KPN pikt de krenten uit de pap en daarmee verstoort het bedrijf mogelijk de concurrentie op de glasvezelmarkt. Daar gaat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) nu onderzoek naar doen.

Klachten van T-Mobile en brancheorganisatie NLconnect over de situatie in Deurne zijn aanleiding voor het onderzoek, meldt het FD. De klachten van T-Mobile en NLconnect gaan om de situatie in de Brabantse gemeente Deurne, waar het bedrijf E-Fiber al een tijd bezig was met de aanleg van glasvezelkabels. Maar op het moment dat E-Fiber de eerste schop in de grond wilde zetten, meldde ook KPN zich bij de bewoners met een glasvezelaanbod.

Het dorp lijkt nu twee glasvezelnetten te gaan krijgen, terwijl in een groot deel van het land nog helemaal geen netwerk ligt. Bovendien wil KPN niet de hele gemeente Deurne ‘verglazen’, maar alleen de kern, waar het aanleggen relatief goedkoop is. In tegenstelling tot E-Fiber gaat KPN de afgelegen percelen in de buitengebieden – waar de aanleg veel duurder is – niet voorzien van supersnel internet. Op deze manier legt KPN nieuwkomers op de markt plat, aldus de klachten van T-Mobile en NLconnect.

KPN wijst de kritiek van de concurrentie af. “Er is concurrentie op de markt en dan kun je elkaar tegenkomen, maar het is niet zo dat wij bewust anderen opzoeken”, zegt een woordvoerder tegen de krant.

foto: KPN Netwerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.