Nieuws

Almere is de stad met de meeste glasvezelaansluitingen

Wie in een stad wil wonen en daarbij wil genieten van een glasvezelaansluiting, kan het beste voor Almere kiezen. Dat is van de 10 grootste steden in Nederland de stad met het hoogste percentage glasvezelaansluitingen. Dat blijkt uit een inventarisatie van Glasvezelgids.

Voor de inventarisatie hebben we de tien grootste steden in Nederland genomen, volgens een ranglijst van Wikipedia. Vervolgens hebben we met de gegevens van glaskaart.nl vergeleken hoeveel huishoudens in die steden een glasvezelaansluiting hebben. Almere scoort daar het hoogste omdat in die stad 96% van de huishoudens een glasvezelaansluiting heeft.

Tweede op de ranglijst is Eindhoven (76%) gevolgd door Nijmegen (53%). Opvallend is dat vooral de vier grote steden achterblijven. Utrecht heeft met 29% nog een redelijke score. Amsterdam volgt ver daaronder omdat daar 19% van huizen op glasvezel is aangesloten. Helemaal triest is het gesteld met het aantal huishoudens in Den Haag (10%) en Rotterdam (3%). Daarmee is Rotterdam direct ook de laagst scorende grote stad in Nederland als het om het aantal verglaasde huizen gaat.

De gegevens over het aantal glasvezelaansluitingen van glaskaart.nl hebben betrekking op het derde kwartaal van 2018

Glasvezelgids.nl

foto: Google Maps

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.