Nieuws

Alternatieve start glasvezelaanleg in Epe vanwege vorst

De start van de aanleg van glasvezel in Epe wordt op een bijzondere manier ingeluid. Vanwege de verwachte vorst wordt niet de eerste meter in de grond gegraven, maar mag de wethouder de eerste glasvezellas maken.

Het symbolische startmoment van de aanleg in Epe vindt maandag 14 januari plaats. Wethouder Joop van Nuijs (Ruimtelijke Ordening, Milieu, Leefbaarheid en Cultuur) zal de eerste handeling verrichten.

Doorgaans wordt bij de aanleg van Reggefiber-netwerken ingeluid met een wethouder die de eerste schop in de grond zet. Maar vanwege de verwachte vorst zal Van Nuijs waarschijnlijk niet gaan graven en zal hij twee glasvezelkabeltjes aan elkaar gaat lassen.

Dit komt overigens ook wel vaker voor. Eerder gebeurde dit bijvoorbeeld bij het Cogas-netwerk in IJsselstein.

Gefaseerd
In het dorp Epe wordt met de werkzaamheden voor glasvezel gestart in de buurt van de Preekberg, meldt De Stentor. Reggefiber verwacht vier à vijf maanden bezig te zijn en hoopt binnen dat tijdsbestek ook in Emst te kunnen beginnen. Vervolgens kan vanaf eind mei de aanleg in Vaassen en Oene beginnen. Ook daar zal de aanleg waarschijnlijk zo’n vijf maanden gaan duren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.