Nieuws

Barneveld en Geldermalsen komen nog aanmeldingen te kort

Het overtuigen van mensen om over te stappen van hun huidige internetabonnement op een glasvezelabonnement, is kennelijk nog knap lastig. In veel gemeenten is verlenging van de inschrijfduur nodig. Nu onder meer in Geldermalsen, Barneveld en Voorthuizen.

Netwerkbedrijf Reggefiber stelt als voorwaarde voor de aanleg van een glasvezelnetwerk, dat 30 procent van de inwoners in een aansluitgebied kiest voor een van de glasvezelabonnementen van de providers in dat gebied.

Dinsdag werd bekend dat zowel Geldermalsen als Barneveld en Voorthuizen bij de vraagbundeling onvoldoende inschrijvingen hebben verzameld. Daarom is in die plaatsen de inschrijfperiode met een maand verlengd, schrijft het Nieuwsblad Geldermalsen.

Volgens Reggefiber hebben West Maas en Waal, Lingewaal en Wijk bij Duurstede wel voldoende aanmeldingen verzameld om de aanleg te laten doorgaan. Geldermalsen valt daarbij vooralsnog buiten de boot. De inschrijftermijn is daar verschoven tot 11 maart.

Ook in Barneveld en Voorthuizen hebben te weinig huishoudens zich aangemeld. Op dit moment zijn er nog 637 aanmeldingen in Barneveld en 126 aanmeldingen in Voorthuizen nodig om over te gaan tot de aanleg van het glasvezelnetwerk, meldt BarneveldVandaag.

Bewoners van die plaatsen hebben nog tot 5 maart om zich in te schrijven bij een van de providers (Kliksafe, KPN, Solcon, Vodafone, XMS en XS4ALL).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.