Nieuws

Bewoners in de Veluwe kunnen zich inschrijven voor glasvezel

In een groot deel van de Veluwe kunnen bewoners in buitengebieden zich inschrijven voor glasvezel.

In het gebied Noord-Veluwe gaat om de buitengebieden van 11 gemeenten: Ermelo, Putten, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde, Apeldoorn, Epe, Voorst en Brummen. Het gebied Noordelijke Vallei/Veluwe Midden omvat naast onze gemeente Putten en van Apeldoorn het dorp Uddel onder andere ook de buitengebieden van Nijkerk en Barneveld.

De gebieden van de gemeenten Olst-Wijhe en Zutphen aan de westzijde van de IJssel worden met de aanleg van breedband op de Veluwe meegenomen.

Veluwe Midden

Tegelijkertijd loopt er ook een vraagbundeling in het gebied dat Vallei en Veluwe Midden wordt genoemd. Dit bestaat uit het buitengebied van de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten.

Voor alle deelgebieden is nog steeds de voorwaarde dat een minimum deelname van 50% bereikt moet worden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Burgerinitiatief

De vraagbundeling in het noordelijk gebied van de Veluwe is het resultaat van de inzet van Stichting Breedband Noord-Veluwe, een burgerinitiatief van vijf inwoners van de Noord Veluwe, en Glasvezelbuitenaf. Beide organisaties verwachten dat de grens voor glasvezel wel gehaald wordt, zo laat Stichting Breedband Noord Veluwe weten.

De inschrijving Noord-Veluwe en Kampen Zuid duurt nog tot 16 april. In het gebied Vallei en Veluwe Midden loopt de inschrijving op 3 april af.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.