Nieuws

Bewoners Westfriesland kunnen zich inschrijven voor glasvezel

Bewoners van de gemeente Medemblik en omgeving krijgen mogelijk glasvezel. De inschrijving voor glasvezel in Westfriesland start op maandag 3 september.

De gemeente heeft een samenwerking gesloten met glasvezelinitiatief FiberNH voor het glasvezelproject in. Het gaat niet alleen om Medemblik, maar ook om Onderdijk en Oostwoud.

FiberNH zet definitief de schop in de grond wanneer minimaal 50% van het buitengebied van Westfriesland zich registreert voor een glasvezelabonnement. De keuze is minimaal, want alleen Solcon biedt diensten aan op het aan te leggen netwerk.

Wanneer bewoners kiezen voor glasvezel betalen ze, naast de kosten voor het glasvezelabonnement van Solcon, ook een vastrechtvergoeding. Dat is een bedrag van 20 euro per maand of een eenmalig bedrag van 1950 euro.

De inwoners die een aanbod hebben gekregen van FiberNH kunnen voor meer informatie terecht op 4 bijeenkomsten, schrijft Onswestfriesland. De informatiebijeenkomsten zijn op 5 september in Wognum, 6 september in Wervershoof, 18 september in Hoogwoud, 20 september in Wervershoof.

  1. Vincent Vrauwdeunt

    Beste,

    In Zwaagdijk West wordt er eind deze maand de bestrating aangepakt en beginnen de eerste 4 weken met nieuwe gasleidingen. Kan hier niet gelijk glasvezelkabels getrokken worden?

    Mvg
    Vincent

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.