De initiatiefnemer van de vraagbundelingsactie voor glasvezel in Renswoude en Scherpenzeel heeft het bijltje erbij neergelegd. Hij kan geen medestanders vinden voor zijn actie.
Om te onderzoeken of er in de twee woonplaatsen genoeg animo is voor glasvezel, startte Rob Kollmann in het voorjaar van 2011 een bewonersinitiatief. Eerder had hij in het naburige Woudenberg al succesvol een vraagbundeling afgerond met de hulp van vrijwilligers.
Kollmann kreeg, toen hij bezig was met Woudenberg op Glasvezel, veel verzoeken vanuit Scherpenzeel, Renswoude en Maarn, zo zegt hij. Maar hij heeft tevergeefs gezocht naar vrijwilligers die de actie in die woonplaatsen kunnen voortzetten.
[adsenseyu1]
“Als aanjager heb ik twee domeinnamen vastgelegd, drukwerk in Renswoude huis aan huis laten bezorgen en op de braderie in Scherpenzeel hebben oud-ambassadeurs van Woudenberg op Glasvezel de hele dag gestaan om mee te helpen een burgerinitiatief van de grond te krijgen”, zegt Kollmann. In Renswoude en Scherpenzeel blijken nu te weinig vrijwilligers te zijn en daarom heeft hij besloten om met het initiatief te stoppen.
Investeerder Reggefiber, Renswoude en Scherpenzeel zijn nu volgens hem aan zet. “Als het tot een vraagbundeling zal komen dat zal dit zelf door de investeerder geïnitieerd moeten worden en mogelijk in samenwerking met de gemeente.”
De websites Renswoudewilglasvezel en Scherpenzeelopglasvezel blijven voorlopig nog wel online.
Geef een reactie