Nieuws

‘Bij wie heb ik ooit een glasvezelcontract getekend?’

Bij wie heb ik ooit een glasvezelcontract afgesloten? Dat is een van de meest gestelde vragen bij het spreekuur van de glasvezelcoöperatie LVCnet in het Land van Cuijk.

Veel bewoners blijken geen kopie van het inschrijfformulier te hebben bewaard of weten het gewoon niet meer. Overigens krijgen de mensen die zijn vergeten bij welke provider ze een contract hebben afgesloten, het advies om simpelweg de providers te bellen. “Als je onze bel-volgorde aanhoudt, weet je het binnen 10 minuten.”

Nieuwe fase

De aanleg in het gebied rondom Cuijk, Sint Anthonis, Boxmeer, Mill en St. Hubert en Grave nadert weer een nieuwe fase. Bij deze fase worden de dorpen Oeffelt en Beugen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Aannemer SPIE is in de gemeente Cuijk begonnen met het schouwen, meldt de organisatie. Daarbij wordt elke woning gekeken hoe de glasvezel het beste het pand binnen gebracht kan worden.

Op sommige andere locaties is de aanleg al afgerond of nog in volle gang. “In de gemeente Sint Anthonis gebruikt circa 41% van de adressen de glasvezel al dagelijks. In de gemeente Boxmeer gebruikt 6% al tv, internet en telefonie via glasvezel. En dat terwijl daar de aanleg nog in volle gang is”, stelt LVCnet.

De aanleg loopt ongeveer 2 tot 3 weken achter op schema, maar volgens LVCnet levert dat geen probleem op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.