Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Bijna 14% meer glasvezelaansluitingen in afgelopen jaar

Het aantal huishoudens met een glasvezelinternetverbinding is in een jaar tijd met bijna 14% gegroeid. Aan het einde van het derde kwartaal waren er ruim 1,5 miljoen huizen met een actieve glasvezelverbinding, blijkt uit de Telecommonitor van de ACM.

Daarmee is glasvezel de enige breedbandtechnologie die significante groei laat zien. Het aantal huishoudens met een coax kabelaansluiting bleef in een jaar tijd nagenoeg gelijk op 3,5 miljoen. Bij DSL is een daling van 4,5% te zien. De cijfers van DSL zijn al zeker voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal gedaald.

Bij het aantal coax-internetters was tot het tweede kwartaal van dit jaar nog een heel lichte groei te zien, maar met het derde kwartaal van 2020 is die groei voorbij. In de afgelopen drie maanden daalde het aantal kabelinternetters met circa 9.000 tot 3.511.000 (-0,3%).

Van de mensen met een glasvezelinternetverbinding, heeft 60% een snelheid van 100 Mbps of hoger. Bijna 38% heeft gekozen voor een glasvezelsnelheid tussen de 30 en 100 Mbps.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.