Nieuws

Blaricum, Eemnes en Laren krijgen glasvezel

foto: Google Maps

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren krijgen glasvezel. Begin deze week zijn de samenwerkingsovereenkomsten met Delta Fiber Netwerk getekend.

Begin december gingen de campagnes voor glasvezel van start in deze drie gemeenten. “De campagne van Laren is inmiddels afgerond en daarbij zijn al wel een aantal adressen in Eemnes meegenomen. Maar Eemnes krijgt in het najaar nog een campagne waarmee inwoners zich goed kunnen laten informeren en krijgen ze de unieke kans om zich aan te laten sluiten. Een hele belangrijke en veel gevraagde wens in onze gemeente”, zegt wethouder Theo Reijn van Eemnes.

Een uitzondering is de wijk Bijvanck in Blaricum. Daar begint op 21 maart een glasvezelcampagne. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en voor 25 mei 2022 een abonnement afsluit bij een van de providers, komt ook daar glasvezel, aldus Delta Fiber Netwerk.

Intussen kunnen inwoners in Blaricum en Eemnes op de website gavoorglasvezel.nl een postcodecheck invullen om te controleren of zij in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting.

foto: Google Maps

 1. njb

  De inwoners van de gemeente Blaricum zijn niet betrokken, en hebben geen enkele inspraak gekregen, bij de keuze van een glasvezel provider in het dorp.

  Wat “googlen” levert vooral als informatie op dat delta fiber een niet al te beste reputatie heeft (zwak uitgedrukt) met betrekking tot de kwaliteit en de betrouwbaarheid van geleverde diensten.

  Ik vraag me af welke selectie criteria zijn gehanteerd door de BEL gemeenten en welke tests zijn uitgevoerd.

  Delta fiber levert zelf de internet en tv diensten via haar kabels. Dus in feite willen de BEL gemeenten bepalen bij welke leverancier hun inwoners internet en tv diensten kunnen/mogen afnemen via de glasvezel verbinding.

  Wat mij betreft geen aansluiting op het network van Delta Fiber.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.