Nieuws

Blaricum wil glasvezelaanleg combineren met renovatie

Een groep bewoners van Blaricum wil de gemeente aansporen om de renovatie van een wijk te combineren met de aanleg van glasvezel.

‘Onze wijk de Bijvanck gaat op de schop. Nieuwe straten, leidingen, riool en groenvoorziening: dit is het moment voor aanleg van glasvezel!’, schrijven bewoners op de onlangs gestarte online petitie.

De gemeente Blaricum laat weten dat ze in overleg is met twee leveranciers van glasvezel. “Idealiter wordt glasvezel aangelegd voordat de reconstructie van de Bijvanck start.”

Half april hield de gemeente nog een bijeenkomst om bewoners te informeren over de plannen met de wijk. “Tijdens de presentatie van het voorlopig ontwerp gaf (ondanks vele verzoeken) de gemeente aan dat het niet aan hun is.”

Ook op de vraag van bewoners wat zij kunnen doen om ‘de twee partijen een extra prikkel te geven’ antwoordt de gemeente: “Wij weten niet of dit zinvol is c.q. of bewoners hier iets aan kunnen doen.”

Voorlopig is het nog onzeker of er glasvezel komt in deze wijk.

  1. njb

    Mijns inziens geldt hetzelfde voor Blaricum Bouwvenen. Mijn indruk is dat niet de gemeente maar KPN ( of een andere telecom leverancier) bepaalt waar en wanneer glasvezel wordt aangelegd. Het is mij niet bekend of de gemeente hiertoe toestemming moet geven en/of de gemeente betalingen eist voor de aanleg van en/of het gebruik van glasvezel op haar grondgebied.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.