Nieuws

Borger-Odoorn houdt vast aan komst glasvezel

Het Drentse Borger-Odoorn heeft ondanks het mislukken van een eerdere vraagbundeling, nog steeds hoop dat er een glasvezelnetwerk komt.

Half januari werd duidelijk dat ruim 800 mensen zich hadden aangemeld voor een glasvezelabonnement. Om een rendabele aanleg te realiseren, waren er echter minimaal 920 aanmeldingen nodig.

Toch gaat de stichting Breedband Borger-Odoorn door en verwacht de organisatie met commerciƫle partijen het netwerk alsnog te kunnen realiseren. De stichting heeft naar eigen zeggen de afgelopen weken verschillende suggesties gekregen om uiteindelijk toch tot een gezonde businesscase te komen.

“We verwachten binnen een aantal weken naar buiten te komen met de resultaten van de gesprekken die we nu met die marktpartijen voeren. Ik ben er voor 95% van overtuigd dat er glasvezel zal worden aangelegd in Borger-Odoorn”, zei Sjaak Janson van de stichting tegen RTV Drenthe.

Begin maart worden huishoudens die zich hebben aangemeld, geĆÆnformeerd over de wijze waarop het glasvezelnetwerk aangelegd gaat worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.