Nieuws

Brabant overweegt steun aan glasvezel buitengebied

BrabantDe provincie Noord-Brabant gaat gemeenten mogelijk helpen om glasvezel in buitengebieden aan te leggen. Daarvoor is een bedrag van 50 miljoen euro gereserveerd.

Het geld moet beheerd en verdeeld worden via het zogenoemde Breedbandfonds, zo meldde het Eindhovens Dagblad afgelopen weekend.

Duidelijk is dat het geld niet als subsidie verstrekt kan worden omdat dit in strijd is met Europese regelgeving. Wel kan het bijvoorbeeld dienen als garantstelling voor gemeenten die in eigen beheer een glasvezelnetwerk willen aanleggen.

Op dit moment bekijkt de provincie wie wanneer aanspraak kan maken op dit geld. Provinciale Staten hebben het bedrag al gereserveerd en besluiten op 21 juni over de invulling van het fonds.

 1. W. Vink

  Wanneer komt dat geld voor glasvezel in de buitengebieden nu eens vrij zonder al die belachelijke voorwaarden??
  Het is toch te gek voor woorden dat we in de buitengebieden waar verreweg de meeste ondernemers zitten gewoon geen glasvezel krijgen omdat de mannetjes van KPN en ZIGGO het te duur vinden om aan te leggen?
  Ik als ondernemer wil in het Land van Heusden en Altena het hele buitengebied particulier aanleggen, dus ben op zoek naar een investeerder welke 3 miljoen euro 20 jaar tegen 5% wil wegzetten.
  Onze provincie heeft 50 miljoen, dus……………..waar blijft dat geld???
  Heren bestuurders, zit U er lekker op? Krijgt U ergens 5%???
  Kom op en stop dat geld in de grond, het is tenslotte waardevast.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.