Nieuws

Breuk in glasvezelkabel leidt tot langdurige storing

Een breuk in een glasvezelkabel in de buurt van Zwolle heeft maandag een grootschalige storing veroorzaakt. Vooral klanten van Tele2 in Groningen en Friesland hadden er urenlang last van.

Dat de storing bijna heel de middag duurde, kwam onder andere doordat monteurs de precieze locatie van de breuk moeilijk konden vinden. Pas toen de breuk rond 17 uur werd gevonden, konden de herstelwerkzaamheden beginnen. Bovendien was de breuk zo groot dat de kabel niet kon worden hersteld, maar er een stuk kabel volledig vervangen moest worden.

Onder de gedupeerden waren onder meer de gemeente Leeuwarden, de gemeente Amersfoort en de provincie Friesland. Zij hadden problemen met het telefoonverkeer. Daarnaast waren instanties als de keuringsdienst RDW en verschillende Nederlandse rechtbanken getroffen, meldde NU.nl.

Ook op de website van Tele2 werd de storing gemeld: “Een deel van onze klanten ervaart problemen met vast internet. De oorzaak is gevonden: het betreft een kabelbreuk bij een derde partij. Onze klantenservice ondervindt hiervan ook hinder en is daardoor minder goed bereikbaar.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.