Nieuws

Buitengebied Roosendaal is boos op Glasvezel buitenaf

boos-op-Glasvezel-buitenaf

Glasvezel buitenaf gaat mensen in het gebied rondom Roosendaal een brief sturen waarin wordt uitgelegd waarom toch iedereen een glasvezelaansluiting krijgt, terwijl er eerst sprake van was dat alleen belangstellenden een aansluiting zouden krijgen.

Vorige week maakte Glasvezel buitenaf bekend dat alle huizen binnen de bebouwde kom van de kernen Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage een glasvezelaansluiting zouden krijgen tot aan de voordeur.

De organisatie zegt daartoe besloten te hebben om de kosten voor de aanleg zo laag mogelijk te houden. De aannemer hoeft op die manier niet terug naar een woning om op een later moment alsnog een glasvezelaansluiting te realiseren.

Veel inwoners voelen zich misleid door de glasvezelorganisatie en vinden dat er glasvezelabonnementen onder valse voorwendselen zijn verkocht, schrijft BN Destem. Veel mensen zijn boos omdat ze hun huidige KPN- of Ziggo-abonnement hebben opgezegd en bijvoorbeeld hun vertrouwde e-mailadres kwijtraken.

Een woordvoerder van Glasvezel buitenaf erkent in de krant dat de mensen iets anders werd gehouden. Dat is vreemd, maar van misleiding is geen sprake, zo zegt hij in de krant. “De kabel ligt tot aan de voordeur, maar mensen zonder abonnement worden nog niet aangesloten. Als die dat later alsnog willen, gaan ze daar fors meer voor betalen dan de mensen die nu gelijk meedoen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.