Nieuws

Buitengebied van Goeree-Overflakkee krijgt glasvezel

Inwoners van het buitengebied van Goeree-Overflakkee en een aantal dorpen krijgen glasvezel. En dat is een klein wonder, want het is niet gelukt om voldoende inschrijvingen voor glasvezel te verzamelen.

Dat Glasvezel buitenaf toch heeft besloten een glasvezelnetwerk aan te leggen, is vooral te danken aan de garantstelling van twee bedrijven (van Franzen Landbouw/ Comgoed B.V. en TTW Systeem B.V.), meldt een lokale nieuwssite. Ook is het de verwachting dat het aantal inschrijvingen voor glasvezel de komende tijd nog verder zal stijgen.

Daarom komt er dus glasvezel voor iedereen in het buitengebied van Goeree-Overflakkee en in de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ‘t Haringvliet die zich heeft aangemeld bij een provider.

Glasvezel buitenaf probeert de komende tijd samen met de gemeente Goeree-Overflakkee, woningbouwvereniging Oost West Wonen, Rabobank, Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO) en LTO om nog zoveel mogelijk inwoners over te halen om over te stappen op glasvezel. Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, spreekt van een unieke situatie in Goeree-Overflakkee, ”We hebben er vertrouwen in dat de samenwerking tot de noodzakelijke groei leidt.”

Bewoners die zich nog niet hebben aangemeld maar die wel graag glasvezel willen, krijgen tot 31 december 2020 de mogelijkheid zich aan te melden zonder de extra aansluitkosten( van 995 euro). Aanmelden kan door een abonnement af te sluiten bij een van de zes providers Caiway, CBizz, Delta, Helden van Nu, Kliksafe of Online.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.