Nieuws

Buitengebied Weert en omstreken maakt kans op glasvezel

De gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas, de provincie Limburg hebben met Glasvezel buitenaf een convenant getekend om de aanleg van glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken.

Dat betekent dat de glasvezelcampagne in het gebied van start kan. De verwachting is dat half maart de vraagbundeling begint waarbij iedereen zich kan inschrijven voor een van de glasvezelpakketten. Als minimaal 50% van de bewoners voor glasvezel kiest, gaat de aanleg daadwerkelijk door.

Volgens Glasvezel Buitenaf blijkt uit onderzoek dat er in de buitengebieden van Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas en Weert veel behoefte is aan glasvezel. Daarom zou de provincie Limburg en de betrokken gemeenten met Glasvezel Buitenaf in gesprek zijn gegaan om de mogelijkheden voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden te verkennen.

“Half maart starten we de campagne Glasvezel Buitenaf en voor de zomer weten we of de benodigde 50% is gehaald“, zegt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf. “We weten dat de behoefte in Limburg groot is en kijken ernaar uit om hier aan de slag te gaan.”

Als alles meezit, kunnen dit jaar nog de eerste adressen worden aangesloten.

  1. Jan Jacobs

    Ik ga binnenkort wonen in de gemeente Nederweert, waarschijnlijk echter na de vraagbundeling. Kan ik me al ergens melden als zeer geïnteresseerd?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.