Nieuws

Buitengebied Weststellingwerf krijgt zeker glasvezel

In het buitengebied van het Friese Weststellingwerf komt zeker een glasvezelnetwerk. Dat bevestigt Kabelnoord tegenover de Leeuwarder Courant.

Volgens Kabelnoord hebben zich in de afgelopen weken voldoende bewoners aangemeld voor een glasvezelabonnement. De inschrijving sloot officieel vorige week, hoewel nieuwe inschrijvingen nog steeds welkom zijn.

Of de drempel van 60% inschrijvingen is gehaald, wil Kabelnoord Niek Geelhoed niet vertellen, in verband met de concurrentie die het bedrijf heeft van Glasvezel buitenaf. De drempel voor de aanleg is volgens hem nog niet overal gehaald, maar hij zegt er wel van overtuigd te zijn dat dat nog gaat lukken.

Kabelnoord gaat in het voorjaar beginnen met de voorbereidingen voor de aanleg in de gebieden waar geen coax-kabel ligt. De graafwerkzaamheden zullen waarschijnlijk in oktober starten.

Glasvezel buitenaf wil niet alleen glasvezel in het buitengebied aanleggen, maar ook in de kern van Weststellingwerf. Of de aanleg door Glasvezel buitenaf doorgaat, is nog niet bekend. Een woordvoerder laat in ieder geval stellig weten dat het netwerk desnoods samen met dat van Kabelnoord worden aangelegd als blijkt dat de belangstelling groot genoeg is.

Foto: Kabelnoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.