Nieuws

Buitengebied Zaanstreek krijgt mogelijk glasvezel

In het buitengebied van de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland en Wormerland, kortweg Zaanstreek-Waterland Buiten, komt mogelijk glasvezel.

Op 15 oktober is Glasvezel buitenaf gestart met de glasvezelcampagne in dat gebied. Als 40% van de bewoners zich inschrijft voor een glasvezelabonnement, gaat de aanleg door. En dat is niet zo vanzelfsprekend, blijkt uit een bericht van Glasvezel buitenaf. Zaanstreek-Waterland Buiten is een uitdagend gebied met veel water, schrijft de organisatie. “Sommige adressen zijn lastig bereikbaar en vergen daardoor een hogere inspanning om aan te leggen.”

Bewoners hebben de keuze uit vijf landelijke providers voor het afsluiten van een passend glasvezelabonnement voor internet, televisie en/of telefonie. Dit zijn Caiway, CBizz, Delta, Fiber en Helden van Nu. Naast de reguliere abonnementskosten wordt er ook een vastrechtheffing berekend. Bewoners kunnen daarbij kiezen tussen een maandelijks bedrag van 17,50 euro of een eenmalige afkoop van 2.200 euro.

Alle bewoners die in dit gebied in aanmerking komen voor glasvezel, krijgen een persoonlijke uitnodiging voor de informatieavonden. De inschrijving in Zaanstreek-Waterland Buiten duurt nog tot 17 december 2018.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.