Nieuws

Buitengebieden werken samen om glasvezel te krijgen

De gemeente De Ronde Venen gaat samen met de gemeenten Ouder-Amstel, Stichtse Vecht en mogelijk ook Woerden de krachten bundelen om snel internet in het buitengebied te realiseren. Dat hebben de gemeenten deze week afgesproken.

De krachtenbundeling is nodig omdat het bedrijf Delta Fiber Netwerk heeft aangegeven de aanleg in het deel van het buitengebied van de gemeenten niet te kunnen realiseren.

Delta Fiber Netwerk heeft bewoners van het buitengebied van Vinkeveen, Waverveen, Abcoude en Baambrugge die een contract hebben met het bedrijf laten weten dat de aanleg van snel internet daar niet haalbaar is.

Het werk blijkt namelijk complexer dan vooraf gedacht en er moet regelmatig gebruik worden gemaakt van privégrond en daar moeten bewoners eerst toestemming voor geven.

Wethouder Kiki Hagen van De Ronde Venen heeft deze week een gesprek gehad met de directie van Delta Fiber Netwerk. “Ik heb de directie laten weten het besluit uiterst teleurstellend te vinden. Enkele honderden bewoners hadden namelijk al een glasvezelcontract afgesloten.”

De teleurstelling geldt met name voor het overgrote deel van de bewoners van het buitengebied in Vinkeveen en Baambrugge. Bij enige tientallen bewoners, waar de werkzaamheden al ver gevorderd zijn, wordt het werk alsnog afgemaakt. Voor honderden andere belangstellenden is dat niet het geval.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.