Nieuws

CAI rekent geen aansluitkosten in buitengebied Harderwijk

Stichting CAI Harderwijk is begonnen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Harderwijk. Het gaat om ongeveer 750 aansluitingen buiten de kern van Harderwijk.

Jarenlang was er een samenwerking tussen CAI Harderwijk en Bouwfonds CIF, dat in 2018 in handen kwam van de Zweedse investeerden EQT. CAI Harderwijk en EQT hadden beide 50% van de aandelen van de joint venture genaamd Glasvezelnet Harderwijk in bezit, vertelt Edo Kweldam, directeur van CAI Harderwijk tegen Tweakers.net. Inmiddels heeft CAI Harderwijk de overige 50% van EQT overgekocht en is de organisatie weer volledig eigenaar van het netwerk.

Opvallend is dat huishoudens in het buitengebied van Harderwijk geen extra vergoeding hoeven te betalen als ze gebruik willen maken van de glasvezelverbinding. Met de 750 extra aansluitingen komt het totaal aantal aansluitingen te liggen op ongeveer 20.500.

De diensten op het netwerk van CAI Harderwijk worden geleverd door KPN, Caiway, Solcon, XSyou, Plinq en FiberNL. Op het huidige netwerk is een snelheid van maximaal 1Gbit/s mogelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.