Nieuws

Caiway-klanten verrast door onaangekondigde snelheidsverhoging

Ineens sneller kunnen internetten dan je verwacht. Dat overkwam een aantal glasvezelklanten van Caiway. In plaats van een internetverbinding van 600 Mbps, hebben ze sinds deze week een snelheid van 900 Mbps.

Sommige klanten die Alleen Internet van Caiway afnemen, meldden afgelopen weekend tegenover Tweakers.net dat ze symmetrische snelheden van 250Mbit/s hebben, terwijl het pakket officieel snelheden van 150Mbit/s biedt.

Ook de pakketten Internet & Televisie met een snelheid van 600 Mbps was plotseling verhoogd naar 900 Mbps. . Internet & Televisie Slim lijkt van 250Mbit/s naar 450Mbit/s te gaan, volgens Tweakers.

Veel klanten reageren verbaasd over de plotseling hogere snelheid omdat de provider ze geen bericht heeft gestuurd over de snellere verbinding. Caiway is echter in januari van plan om de nieuwe snelheden bekend te maken, aldus een woordvoerder tegenover de nieuwssite.

Mogelijk hebben de wijzigingen te maken met een harmonisatie met het aanbod van Delta. Caiway en Delta vallen onder het bedrijf Delta Fiber van investeerder EQT. Delta Fiber heeft ook Cogas Kabel Infra van het Overijsselse Cogas overgenomen voor het aanbieden en aanleggen van glasvezel, zo werd afgelopen weekend bekend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.