Nieuws

CDA in Hulst wil verkiezingen winnen met wens voor glasvezel

De CDA-fractie in het Zeeuwse Hulst wil stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen winnen door te pleiten voor glasvezel voor iedereen. Het CDA wil dat een marktpartij glasvezel aanlegt tot ‘in alle uithoeken van de gemeente’. “Ontwikkelaars mogen pas aanleggen als zij ook in (onrendabele) buitengebieden willen investeren.”

Het CDA Hulst wil dat er zo spoedig mogelijk een volledig glasvezelnetwerk in de gemeente wordt uitgerold. Volgens CDA-lijsttrekker Denis Steijaert wordt digitale bereikbaarheid steeds belangrijker in onze werkomgeving en in ons persoonlijk leven. “Daarom willen wij een glasvezelnetwerk tot in alle uithoeken van de gemeente voor burgers én bedrijven. Ontwikkelaars mogen pas aanleggen als zij ook in (onrendabele) buitengebieden willen investeren. Dit netwerk moet open zijn waarop alle providers in Nederland hun diensten kunnen aanbieden.”

Toch is Hulst nog niet zo slecht af als je het vergelijkt met gemeenten waar nog helemaal geen glasvezelnetwerk is aangelegd. In sommige wijken in de gemeente Hulst is namelijk vorig jaar al gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk van Delta. Het lijkt de CDA-fractie daarom vooral te gaan om de buitengebieden van Hulst waar kennelijk nog niet alle huizen en bedrijven zijn aangesloten.

“Het CDA Hulst staat voor goede basisvoorzieningen voor zijn inwoners. Daar horen voor ons ook de inwoners van het buitengebied bij. Belangrijk is dat aanleg op korte termijn van start gaat!”, aldus de lijsttrekker van het CDA in Hulst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.