Nieuws

CDA wil snel glasvezel in Maastricht

Foto: Google Maps

De CDA-fractie in Maastricht wil dat er snel werk wordt gemaakt van de aanleg van een glasvezelnetwerk in de stad. Anders dreigt Maastricht op grote achterstand te raken ten opzichte van de rest van de provincie.

Die waarschuwing komen van de Maastrichtse CDA’ers Josephine Dols en Nol Beckers die hierover schriftelijke vragen aan het college van B en W hebben gesteld.

De besluitvorming over de aanleg van glasvezel duurt veel te lang in Maastricht, vinden Dols en Beckers. In Maastricht is wel onderzoek gedaan naar de interesse voor glasvezel, maar dat duurt nu al meer dan een jaar, aldus Dichtbij.nl.

Een open glasvezelnetwerk is volgens de twee CDA’ers essentieel voor de economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de stad. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de aanwezigheid van glasvezel breedband voor mensen van doorslaggevend belang is om zich ergens te vestigen.

“De aanleg van een open glasvezelnetwerk bevordert de lokale economie en is van groot belang voor inwoners, bedrijfsleven,  onderwijs en gezondheidszorg. Het is noodzakelijk dat er een open glasvezelnetwerk komt, dit om concurrentie te bevorderen, gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden en in de toekomst”, aldus de CDA’ers.

Op veel plaatsen in Limburg wordt al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel. In Meerssen is de aanleg al gestart en in Nuth gaan de werkzaamheden binnenkort beginnen.

 

  1. Jan Vezel

    CDA: Trek ook het buitengebied mee. Zoek een op Jan Vezel op het internet en u zult lezen waarom het meetrekken van uw buitengebied van zeer groot belang is.
    Op dit moment is reggelfiber alleen maar bezig om de dorpskernen te verglazen. Steden neemt men (nog) niet mee omdat daar de concurrentie te hoog is (kost nu nog teveel). Door veel (kleinere) gemeenten (en wel alleen de kernen omdat dat snel geld verdienen is) proberen ze hun concurrentie positie te waarborgen. Reggefiber is/wordt overigens kpn dus….. de bekende vorm van maatschappelijk ondernemen?
    Als de kernen van glasvezel voorzien zijn wordt het commercieel nooit meer haalbaar om de buitengebieden te verglazen. Wie draait er dan voor de kosten op?
    Dus CDA: kom voor uw kiezers op en laat reggefiber ook de buitengebieden meedoen. Kijk voor een ander mogelijkheid op opennetnl.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.