Nieuws

Cogas: Gramsbergen krijgt dit jaar glasvezel

Inwoners van het Overijsselse Gramsbergen weten het nu zeker. Nog dit jaar zullen ook zij een glasvezelaansluiting van Cogas krijgen. Dat heeft de vereniging stadsbelang van het netwerkbedrijf vernomen.

Wanneer de aanleg in Gramsbergen van start gaat, weet de kabellegger nog niet. Een woordvoerster van het bedrijf verzekert echter wel dat de gemeente ‘voor dit jaar op de planning staat’. “We zijn bezig met de voorbereidingen”, aldus Cogas.

Gramsbergen valt sinds 2001 onder de gemeente Hardenberg, dat deel uitmaakt van de negen gemeenten die Cogas dit jaar nog van glasvezel wil voorzien.

De verglazing van in totaal negen ‘Cogasgemeenten’ in de regio zou toen naar verwachting een aantal jaren duren. Het netwerkbedrijf krijgt nu hulp van het Rabo Bouwfonds voor communicatieve infrastructuur (CIF).

Eerst worden kernen, dorpen en steden in het huidige Cogasgebied voorzien van glasvezel. Die kabel ligt al onder de straat. De volgende stap is nu doorverbinden naar woningen en bedrijven. Daarna komt het buitengebied (deels) aan bod.

  1. harry

    inmiddels al 2013 en nog steeds niets vernomen of gezien hier in gramsbergen wat met glasvezel te maken heeft! buitengebieden van hardenberg zijn straks nog eerder aan de beurt…

  2. Alfred

    Inmiddels al Mei 2013 en nog niks van glasvezel vernomen.. zal wel 2020 worden voor we aan de beurt zijn.

  3. Patrick

    Gramsbergen staat Q1 2015 gepland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.