Nieuws

Cogas-netwerk werkt vanaf april in Markelo

Kabelbedrijf Caiway start op 4 april met het leveren van diensten via het glasvezelnetwerk in Markelo. Andere aanbieders dan Caiway zijn er nog niet.

Nadat begin dit jaar de werkzaamheden aan het glasvezelnetwerk in Markelo werden afgerond, kan het netwerk op 4 april in gebruik worden genomen voor de levering van internet, telefonie en radio- en tv-diensten. 

Na Markelo zullen binnenkort ook de glasvezelaansluitingen in de andere kernen van het Hof van Twente (Bentelo, Diepenheim, Goor en Hengevelde), met uitzondering van Delden, geactiveerd worden.

De klanten van Cogas kunnen straks kiezen uit drie Alles-in-1 Glas pakketten van Caiway, zo heeft Cogas dinsdag bekendgemaakt. Caiway levert in diverse regio’s al internet, telefonie en radio- en tv-diensten via het coax- en het glasvezelnetwerk.

Kritiek
Toch klinkt er ook kritiek op het aanbod via het glasvezelnetwerk. Zo schrijft het Goors Nieuws dat het teleurgesteld is als het maar bij één aanbieder blijft. “Als Reggefiber in Goor een netwerk had aangelegd, waren er zeker vijf aanbieders geweest”, aldus de lokale krant.

  1. Rick

    Word er ook in het buitengebied van Markelo glasvezel geplaatst?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.