Nieuws

Cogas nog kleine speler op glasvezelgebied

Hoewel netwerkbedrijf Cogas Kabel ambitieuze plannen heeft voor de aanleg van glasvezel in Twente, gebeurt er nog niet zoveel. Slechts in twee kernen wordt of is inmiddels glasvezel aangelegd.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Cogas dat vlak voor het Pinksterweekeinde uitkwam.

Cogas, dat op dit moment vooral bekend is al leverancier van gas en elektriciteit, is eind 2011 begonnen aan de vervanging van het bestaande netwerk. In november vorig jaar besloot Cogas om negen gemeenten in Twente van glasvezel te voorzien. In twee plaatsen, Stokkum (gemeente Montferland) en Markelo (gemeente Hof van Twente), is daarmee al een begin gemaakt.

Deze twee kernen hebben echter samen nog geen 9000 inwoners. Bovendien kunnen de bewoners die al een glasvezelaansluiting van Cogas hebben, nog niets met hun snelle netwerk, omdat er nog geen diensten op worden aangeboden.

Bij Cogas krijgen mensen een gratis glasvezelaansluiting als de bewoners toestemming geven voor de aanleg. Vooralsnog is het echter onduidelijk welke partijen hun diensten via de glasvezelkabel zullen aanbieden en vanaf wanneer.

Binnenkort start Cogas de aanleg van glasvezel in Wierden, en over drie jaar moet ook de aanleg in het Hof van Twente, Almelo, Borne, Dinkelland, Oldenzaal, Hardenberg, Tubbergen en Twenterand zijn afgerond.

  1. Erik

    Er zijn meerdere plaatsen met de naam Stokkum, de glasvezel is aangelegd in Stokkum gemeente Hof van Twente, vlak bij Markelo. Dus niet in Montferland!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.