Nieuws, Onderzoek

‘Consument vindt verschillen tussen providers te klein’

Nederlanders stappen na het verlopen van een contract met een internetprovider niet snel over naar een andere aanbieder vanwege te kleine verschillen in prijs of inhoud van het abonnement. Verder vrezen ze dat ze er in internetsnelheid op achteruitgaan.

Dat concludeert Telecompaper op basis van eigen onderzoek naar de drempels die mensen ervan weerhouden om naar een andere provider over te stappen.

Voor een kwart van de Nederlanders die na het aflopen van het abonnement bij een aanbieder niet overstapt, doet dit vanwege de kleine verschillen met andere providers. Ook heeft een deel (18%) geen zin om zich te verdiepen in wat andere beschikbare internetaanbieders aan alternatieven te bieden hebben.

Voor een aantal ondervraagden (19%) speelt het moeten wisselen van e-mailadres ook een rol. Al speelt dit minder bij jongere gebruikers. Vooral jongere leeftijdsgroepen (20-29 en 30-39 jaar) hechten veel minder aan hun bestaande e-mailadres dan ouderen. Ook zijn Nederlanders tussen de 20 en 29 jaar bovengemiddeld gehecht aan voordelen zoals een streaming muziekabonnement die bij een internetabonnement worden geboden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.