Nieuws

Coronamaatregelen vertragen glasvezelaanleg

De verspreiding van het coronavirus heeft vrijwel zeker gevolgen voor gemeenten waar op dit moment glasvezel wordt aangelegd. Ook de glasvezelcampagnes zijn veel beperkter geworden.

Glasvezel buitenaf, een partij die in veel buitengebieden glasvezelnetwerken aanlegt, heeft de werkwijze bij de aanleg van de netwerken aangepast. “In de gebieden waar de voorbereidingen voor de aanleg in volle gang zijn, blijft het team van Glasvezel buitenaf op afstand samenwerken met de aannemer, gemeenten en andere betrokken instanties. De overleggen vinden plaats via videocalls.”

Ook de aannemer ondervindt hinder en vertraging door de coronamaatregelen. Voor de graaf-, blaas- en lasploegen op straat geldt dat er maximaal twee medewerkers per voertuig van en naar de locatie gaan. Daarbij moeten ze ook steeds anderhalve meter afstand houden.

Volgens Glasvezel buitenaf is het bijna onvermijdelijk dat de aanleg van glasvezel door de uitbraak van het coronavirus vertraging oploopt. Al is het is nu nog ‘te vroeg om te bepalen hoe groot de vertraging per gebied zal zijn’.

Geen informatiebijeenkomsten

In ieder geval zijn alle informatiebijeenkomsten over glasvezel voor bewoners en bedrijven waar mogelijk glasvezel komt, afgelast. Dat maakt het beantwoorden van eventuele vragen en het uitleggen van de voordelen van glasvezel, een stuk lastiger. Tijdens dergelijke avonden kunnen bewoners zich vaak direct bij een provider inschrijven, maar door de maatregelen die vanwege het coronavirus zijn afgekondigd, kan dat dus tijdelijk niet doorgaan.

De maatregelen om verspreiding van corona te voorkomen, hebben in ieder geval gevolgen voor informatiebijeenkomsten in onder meer De Rips en Elsendorp (Glasvezel buitenaf) en het Land van Cuijk (E-Fiber).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.