Nieuws

D66 pleit voor uitbreiding glasvezelaanleg in gemeente Zuidplas

gemeenteraad-Zuidplas

Komt er glasvezel in heel de Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas (Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en het buurtschap Oud Verlaat) of niet? Vragen met die strekking heeft de lokale D66-fractie bij het college van B&W ingediend.

D66 wil graag van het college weten hoe het zit met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Blijkbaar bestaat er onduidelijkheid over welke straten in het buitengebied wel en geen glasvezel krijgen. DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf legt sinds 2019 in het buitengebied van Zuid-Holland Midden, waar ook Zuidplas onder valt, glasvezel aan.

Ook vraagt de D66-fractie zich af of het college haar invloed heeft aangewend om andere aanpalende straten en wijken ook aan te sluiten in de gemeente (meeliften) en of de mogelijkheid alsnog bestaat om meer straten en/of wijken (zoals de bebouwde kom, red.) mee te nemen. “De fractie van D66 Zuidplas is benieuwd of het college kan aangeven wanneer de rest van Zuidplas aangesloten wordt op glasvezel.”

De vragen van D66 aan de gemeente worden op 15 juli in de raad van Zuidplas besproken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.