Nieuws

De strijd om glasvezel in Friesland

In de provincie Friesland voeren de twee partijen Kabelnoord en Glasvezel buitenaf/DFMopGlas een hevige strijd om de handtekening van de bewoner.

Kabelnoord heeft zich erbij neergelegd dat het in de gemeente Súdwest-Fryslân onvoldoende aanmeldingen (tenministe 60%) heeft ontvangen. “Daarom zal Kabelnoord in Súdwest-Fryslân geen activiteiten ontplooien, tenzij andere aanbieders ook niet gaan aanleggen. In dat geval zal Kabelnoord de situatie opnieuw bekijken.”

Of Glasvezel buitenaf samen met DFMopGlas glasvezel gaat aanleggen in Súdwest-Fryslân, is nog onzeker. De inschrijving sluit bij die partij op 10 juli.

De Fryske Marren

Wel heeft de combinatie Glasvezel buitenaf/DFMopGlas bekendgemaakt dat het glasvezel gaat aanleggen in het buitengebied van De Fryske Marren. Maandagmiddag 1 juli maakten ze bekend dat de deelnamedrempel met 55,4% in het buitengebied ruim is behaald.

Ook krijgt een deel van de dorpskernen glasvezel waar veel aanmeldingen zijn binnengekomen, stelt Glasvezel buitenaf. “Maar liefst 24 van de 33 dorpen hebben de benodigde deelnamedrempel van 35% gehaald, sommige dorpen zelfs veel meer dan het benodigde percentage.” Daar zal dus glasvezel komen. Voor de overige 9 dorpen is de eindstreep in zicht. De inwoners van deze 9 dorpen (St. Nicolaasga, Langweer, Bakhuizen, Oudehaske, Terherne, Sloten, Oudemirdum, Echtenerbrug en SintJohannesga) krijgen extra tijd om zich aan te melden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.