Nieuws

De Wolden wil recreatiewoningen aansluiten op glasvezel

Dankzij een extra lening van ruim 4 ton, kan Glasvezel De Wolden de ongeveer 345 recreatiewoningen in het buitengebied van De Wolden voorzien van een glasvezelaansluiting.

Wel is daarvoor nodig dat minimaal 70% van de eigenaren van de vakantiewoningen zich inschrijft voor glasvezel. Een aansluiting vereist van de betrokkenen een eigen bijdrage van 400 euro.

De aanleg wordt mogelijk nu de gemeente een extra lening van 410.000 euro heeft toegezegd. Dat geld is bestemd voor het aansluiten van panden in de randgebieden van de gemeente.

De randgebieden zijn de woningen die tegen de grens van de gemeente De Wolden liggen, maar die vallen binnen de gemeenten Meppel, Westerveld en Hoogeveen. Eerder werd al geconstateerd dat die woningen relatief eenvoudig door Glasvezel De Wolden kunnen worden voorzien van een breedbandaansluiting. Die randgebieden tellen 345 recreatiewoningen en 308 andere woningen/bedrijven.

De extra lening is een uitbreiding op de lening van bijna 2 miljoen euro die de gemeente in juni 2016 al toewees. Daarnaast heeft de gemeente zelf 1,5 miljoen euro bijgedragen aan het breedbandproject.

foto: Glasvezel De Wolden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.