Nieuws

Delta Fiber mengt zich in het glasvezelnetwerk in De Wolden

Het glasvezelnetwerk in De Wolden ging al eerder over van Stichting Glasvezel De Wolden over naar Rendo. En nu heeft netbeheerder Rendo met Delta Fiber ‘een nauw samenwerkingsverband’ gesloten.

De samenwerking heet sinds enkele maanden Rendo Fiber BV, meldt Glasvezel De Wolden in een nieuwsbrief. Rendo Fiber is op 19 februari van dit jaar opgericht en valt onder Rendo Buitenaf in Meppel.

Providers

Intussen is de aanleg van het glasvezelnetwerk in De Wolden klaar en richt de Stichting Glasvezel De Wolden zich op het uitbreiden van het aanbod van providers op het netwerk.

Onlangs is het aantal providers gestegen van 8 tot 12. Naast de al actieve providers Tweak, Fiber, TriNed, WeServe, Multifiber, Nexxtcom, Snllr en Prewest, zijn daar Caiway, Delta, RapidXs en GlobalXS aan toegevoegd. Het zouden er 13 zijn geweest, ware het niet dat Stipte om onbekende redenen is gestopt met het aannemen van nieuwe klanten op het netwerk in De Wolden.

Hoewel de aanleg van het netwerk al is afgerond, kunnen bewoners zich nog aanmelden voor een aansluiting. Aannemer RE-NET zal de adressen zonder aansluiting die zich vóór 30 september 2020 hebben aangemeld bij één van de providers, nog tussen 1 oktober en 30 november voorzien van een glasvezelaansluiting.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.