Nieuws

DELTA verhoogt glasvezelsnelheid tot 8 Gbps

foto: Pixabay

De Zeeuwse provider DELTA is gestart met het aanbieden van 8 Gig, een nieuw abonnement van 8000 Mbps via glasvezel.

Na een succesvolle test van dit pakket, start DELTA met een brede uitrol van de nieuwste generatie glasvezelnetwerk, XGS-PON, door heel Nederland. Het 1 Gig-abonnement wordt bij DELTA de standaard voor glasvezelklanten en gaat in prijs omlaag.

Een 8 Gig-internetabonnement kost bij DELTA 67,50 euro per maand. Het pakket met 1 Gig gaat 45 euro per maand kosten. Bestaande glasvezelklanten gaan er ook direct op vooruit: iedereen die nu een 400 Mbps-abonnement bij DELTA heeft, krijgt een upgrade naar 1 Gig, ofwel 1000 Mbps, en gaat 2,50 euro minder betalen.

XGS-PON

De nieuwe snelheden worden mogelijk dankzij de aanleg van de nieuwste generatie glasvezel XGS-PON. Vanaf september wordt alle nieuwe glasvezelaanleg door Delta Fiber Netwerk gedaan op basis van de nieuwste glasvezeltechniek XGS-PON. Daarmee zijn snelheden mogelijk tot 10 Gbps. En in de toekomst kan het worden ge├╝pgraded naar 25G-PON technologie waarmee snelheden tot maar liefst 25 Gbps mogelijk worden.

De uitrol van deze nieuwe generatie glasvezeltechnologie is mede mogelijk dankzij een lening van 2 miljard euro die Delta Fiber Netwerk onlangs kreeg van banken ABN AMRO, ING, SEB, Santander en Deutsche Bank, die de lening plaatsen bij een consortium van nationale en internationale banken. De financiering bestaat uit een gecommitteerd bedrag van 1,45 miljard euro dat kan worden uitgebreid met nog eens 600 miljoen euro.

Delta Fiber wil hiermee investeren in de verdere uitbreiding van zijn netwerk en streeft ernaar om in 2025 2 miljoen glasaansluitingen te hebben aangelegd, voornamelijk in de kleinere dorpen en steden door heel Nederland. Delta Fiber verwacht eind dit jaar de grens van 1 miljoen aansluitingen te bereiken.

 1. Hans Paalvast

  Goedemorgen,

  Fantastisch allemaal als ik dit zo leest.
  Wij wonen op een dijk, en ons is belooft omdat we slecht internet hebben dat we in 2019 glasvezel zouden krijgen. Tot op heden is dit betreurenswaardig bij een belofte gebleven en moeten we het doen met een internet snelheid van 12 tot 25 Mbps en een upload van 2.3 Mbps wat met een drukke bezetting problemen levert.
  Als je televisie via internet gaat of meerdere personen gebruiken internet op 1 lijn heb je problemen met zeer traag internet. Tot op heden hebben bewoners velen mensen tevergeefs aangeschreven wanneer er tot aanleg glasvezel wordt overgegaan. Hierop is nog steeds geen bevredigend antwoordt gegeven of geen antwoordt. Omringende straten, bewoners en dorpen en steden hebben wel glasvezel. Nu lees ik dat mensen die glasvezel hebben zelfs sneller internet krijgen.
  Dit is natuurlijk heel leuk voor die mensen, maar wij zitten met een probleem dat we zeer slecht internet hebben zonder goede vooruitzichten. Wie o wie wil ons hierin helpen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.