Nieuws

Den Haag kan 2e glasvezelnetwerk van KPN niet weigeren

De gemeente Den Haag kan niet voorkomen dat KPN ook een glasvezelnetwerk in de stad aanlegt, terwijl er in het stadsdeel Regentessekwartier al een glasvezelnetwerk van T-Mobile en Primevest ligt.

Dat staat in een brief van het college van B&W aan de raadscommissies Leefomgeving en Bestuur. “De Telecommunicatiewet schrijft voor dat de gemeente de aanleg van telecommunicatienetwerken in principe moet gedogen. Om die reden ziet het college momenteel geen juridische mogelijkheden om KPN te weigeren om glasvezel in het Regentessekwartier te realiseren”, staat in de brief.

Vorige week verzocht T-Mobile nog per brief om de vergunningaanvraag die KPN bij de gemeente Den Haag had ingediend te weigeren. Dat blijkt dus niet te kunnen.

Toch is de gemeente niet blij met de huidige situatie. “Het college ziet liever dat telecombedrijven kiezen voor aanleg in gebieden waar nog geen FttH-netwerk actief is. De huidige situatie draagt namelijk niet bij aan de ambitie dat alle inwoners in Den Haag zo snel mogelijk de beschikking hebben over glasvezel. Ook zorgt de aanleg van een tweede netwerk in het Regentessekwartier in korte tijd voor extra overlast voor inwoners en ondernemers in het gebied.”

De gemeente laat verder weten dat T-Mobile en KPN met elkaar in gesprek zijn gegaan, maar geen overeenstemming hebben bereikt over het gebruik van elkaars voorzieningen en/of netwerk. “Het college blijft in gesprek met alle partijen en streeft nog steeds naar een voor alle partijen bevredigende oplossing.”

foto: gemeente Den Haag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.