Nieuws

Den Haag maakt afspraken voor uitrol glasvezel in hele stad

Alle woningen in Den Haag moeten voor eind 2023 aangesloten zijn op glasvezel. Dat is het streven van de gemeente Den Haag.

De gemeente heeft daarvoor afspraken gemaakt met KPN en de combinatie Open Dutch Fiber en T-Mobile die glasvezelnetwerken in de stad gaan aanleggen. Den Haag is volgens wethouder Saskia Bruines de eerste stad in Nederland die op deze manier meer sturing geeft aan de uitrol van glasvezel.

“Het is goed dat de gemeente het voortouw heeft genomen om afspraken te maken over de aanleg van het glasvezelnetwerk”, zegt Jordi Nieuwenhuis van Open Dutch Fiber. “Het is in het belang van iedere inwoner van Den Haag dat we de uitrol van het glasvezelnetwerk versnellen en de werkzaamheden zo soepel mogelijk laten verlopen.”

Open Dutch Fiber en T-Mobile beginnen samen dit jaar met de aanleg in Leyenburg, Rustenburg, Oostbroek, Transvaalkwartier, Duinoord, Zeeheldenkwartier, Stationsbuurt, Spoorwijk, Groente- en Fruitmarkt en delen van Moerwijk, Regentessekwartier, Centrum, Schilderswijk en Laakkwartier.

KPN start het komende jaar met de uitrol van glasvezel in Bouwlust en Vrederust, Scheveningen en delen van Moerwijk, Archipelbuurt, Willemspark, Leyenburg, Centrum, Laak en Leidschenveen. Het gaat in totaal om 84.000 adressen.

  1. Paul Melessen

    Wat een super onduidelijk bericht. Dus in de ene wijk zit je aan kpn vast en de andere t mobile? Of gaan ze op elkaars kabel?

  2. Yoweb

    En opeens is de wijk Leyenburg in Den Haag met 12 maanden verplaatst! ODF heeft zeker een “klein” foutje in de planning gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.