Nieuws

Deurne krijgt glasvezel, werkzaamheden starten vandaag

De gemeente Deurne krijgt een glasvezelnetwerk. Vandaag begint netbeheerder E-Fiber al met de eerste voorbereidingen voor de aanleg van het netwerk.

“Het enthousiasme voor glasvezel bleek erg groot te zijn onder de inwoners van Deurne”, aldus E-Fiber. Dit betekent dat circa 15.000 huishoudens een glasvezelaansluiting kunnen krijgen.

Op maandag 28 januari gaan de schouwwerkzaamheden al van start. Vanaf deze week kunnen bewoners een schouwer aan de deur verwachten. Samen met de bewoner wordt er gekeken naar de meest geschikte plaats om de glasvezelkabel het huis in te brengen en de aansluiting te plaatsen. Alle huizen en bedrijven worden voor 1 mei 2019 bezocht door de schouwers.

In het tweede kwartaal van 2019 gaat de eerste schop de grond in. De werkzaamheden zullen naar verwachting 18 maanden in beslag nemen.

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat nog steeds doen door een abonnement af te sluiten bij een van de beschikbare providers: Tweak, TriNed, Multifiber, Glasnet en SNLR.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.