Nieuws

Deze Brabantse dorpjes krijgen twee glasvezelnetwerken

foto: gemeente Gemert-Bakel

De Rips en Elsendorp, twee dorpen in de gemeente Gemert-Bakel, krijgen twee glasvezelnetwerken. Zowel E-Fiber als DELTA Fiber Netwerk (Glasvezel buitenaf) hebben aangekondigd er een eigen netwerk te gaan aanleggen.

DELTA Fiber Netwerk sloot op 28 april de inschrijving voor glasvezel in De Rips en Elsendorp af. De glasvezelcampagne heeft er naar eigen zeggen ‘voldoende aanmeldingen opgeleverd om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken’. De glasvezelorganisatie zou na de glasvezelcampagne in het buitengebied van Gemert-Bakel, gevraagd zijn om ook een campagne te starten voor de inwoners van De Rips en Elsendorp.

Maar tegelijkertijd heeft ook netbeheerder E-Fiber aangekondigd een glasvezelnetwerk in de twee dorpen te gaan aanleggen. E-Fiber bedrijf legt de aansluiting kosteloos aan, op voorwaarde dat de bewoner of ondernemer een abonnement afsluit voordat die aanleg begint. E-Fiber meldt niets over het aantal aanmeldingen, maar het bedrijf is er geen onbekende omdat het al in het naburige Deurne bezig is met glasvezel. Saillant detail is overigens dat E-Fiber in Deurne tijdens de glasvezelcampagne al botste met KPN.

Dat beide netbeheerders voldoende aanmeldingen hebben binnengehaald, is overigens zeer twijfelachtig: beide dorpen hebben samen amper 2.500 inwoners. Een voordeel voor de bewoners is wel dat ze een zeer ruime keuze uit glasvezelabonnementen hebben. Op het netwerk van E-Fiber zijn 4 providers actief (Freedom Internet, SNLR, TriNed en Tweak). Op het netwerk van DELTA Fiber Netwerk zijn ook 4 aanbieders actief (Caiway, DELTA, Helden van Nu en Online.nl).

Zowel E-Fiber als DELTA Fiber Netwerk zijn nu met de voorbereidingen voor de aanleg bezig. Een planning voor de aanleg door E-Fiber is niet bekend. De concurrent denkt in augustus de eerste woningen op het netwerk te kunnen aansluiten. De verwachting is dat voor het einde van het jaar de aanleg in De Rips en Elsendorp gereed is.

foto: gemeente Gemert-Bakel


Lees jij ook graag de nieuwsartikelen van Glasvezelgids? Steun de onafhankelijke berichtgeving van Glasvezelgids.nl en doneer eenmalig of maandelijks een willekeurig bedrag.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.