Nieuws

Digitale Stad Lochem wint strijd om glasvezel in Lochem en Zutphen

Niet Glasvezel buitenaf, maar Digitale Stad Lochem gaat glasvezel aanleggen in het gebied van Lochem en Zutphen. De bewoners in het buitengebied van de twee gemeenten hebben gekozen voor het alternatieve aanbod.

De bewoners van Lochem en Zutphen hebben een vreemde vraagbundeling achter de rug. Tegelijkertijd konden zij zich inschrijven bij Glasvezel buitenaf en bij de Digitale Stad Lochem. Beide organisaties waren bereid om een glasvezelnetwerk in het buitengebied aan te leggen als 50% of meer van de bedrijven en bewoners bereid was om over te stappen op glasvezel.

En die strijd is gewonnen door Digitale Stad Lochem. Ruim 53% van de bewoners heeft zich daar ingeschreven. Glasvezel buitenaf meldde maandag, na het tellen van de inschrijvingen, dat de balans is opgemaakt en dat de grens van 50% deelname niet is gehaald. “Dit betekent dat wij geen glasvezel gaan aanleggen in het buitengebied van Lochem en Zutphen en dat uw contracten (Glasvezel buitenaf en dienstaanbieder) vervallen“, aldus Glasvezel buitenaf.

En dus gaat Digitale Stad Lochem binnenkort starten met het aanleggen van glasvezel in het buitengebied van Lochem, Epse, Laren, Almen, Zwiep, Barchem, Kring van Dorth, Gorssel, Eefde, Harfsen en Excel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.